Miért nincs VHS az ajánlataimban?

A VHS egy elavult analóg szabvány, amelyet nem lehet másolni minőségromlás nélkül, sőt, a polcon tárolva is előbb-utóbb elvész róla az anyag. Nem beszélve a felbontásáról (320×240 képpont, szemben a DVD 720×576-os, sőt, a HD 1920×1080-as felbontásával), színvisszaadásáról. Otthon bárki átmásolhatja a DVD-jét VHS-re, én sem tennénk másképp.

Miért jó az optikai kép stabilizátor?

Az amatőr felvételek sajátossága a remegő kép. Ha ilyen referenciát láttok valahol, meneküljetek! :) Ez ellen kétféleképpen lehet védekezni: állványra tesszük a kamerát (ez általában nem megoldható, nem szerencsés egy pontból filmezni mindent), vagy profi kameránk van, amelynek az optikája képes a kézremegés ellen pillanatról pillanatra reagálni, a lencsét a mozgással ellenkező irányba billenti, így semmi hirtelen ugrást, remegést nem tapasztalhatunk a felvételen, szépen “úszik” a kép.

Érdemes-e a fotózáson videózni?

IGEN! Itt vagytok a legszebbek, itt a legoptimálisabbak a fényviszonyok, nyugodtak vagytok, nincs vendégsereg, stb. Minden szempontból tökéletes egy romantikus „Love Movie” klip összeállításához.

Számít-e a technika minősége?

Igen, nagyon is sokat. Itt is - akár a digitális fényképezőgépekben - több kategória van. Minél nagyobb az érzékelő (CCD - amelyből 3 legyen!) mérete, minél nagyobb az optika fényereje, minél érzékenyebb a mikrofonunk, annál szebb és élvezhetőbb lesz a felvétel. Ezen felül nem mindegy a kazetta, DVD minősége sem. Még ha nem is értetek a kamerákhoz, kérdezzétek meg a típusát, méretéről, esetleg áráról következtethettek a képességeire.

Csak a technika a fontos?

Nem, legalább annyira fontos a videós és a vágó szemlélete, precizitása, ráérzése, hogy mennyire tudják visszaadni a nagy nap hangulatát… 10-20 év múlva, mikor az emlékek már tompulnak, csak erre a DVD-re támaszkodhattok!

Mikor fizessünk foglalót?

Lehetőség szerint akkor, amikor eldöntöttük, hogy ki lesz a videós/fotós, így lehettek a legbiztosabbak abban, hogy még szabad az adott napon. A gyakorlatban már ősszel kezdődnek a jövő évi foglalások, és eltartanak egészen tavaszig.

Mennyi idő az utómunka?

Minimum négy hét, egyébként a minőség rovására menne…
Mikor/hogyan adjuk oda a fotókat a montázshoz?
Lehetőség szerint már az esküvő előtt bármikor, mivel így nem fogja késleltetni a DVD elkészülését. Akár e-mailen jpeg.-ben, akár papírképen tudjuk fogadni, a lényeg hogy egyértelmű legyen a sorrendjük. A papírképeket a kész DVD-vel adjuk vissza.

Kérhetjük a kedvenc zenéinket?

Persze, odaadhatjátok mp3-ban (e-mail), vagy cd-n személyesen. Egy átlagos videón 10-15 szám erejéig szükség van aláfestő zenére, ezt vagy Ti adjátok, vagy rám bízzátok.

Másolható-e otthon a DVD?

Igen. A lemezek nincsenek másolásvédelemmel ellátva, szabadon másolhatóak. Ugyanakkor lehetőség van utánrendelésre is, így nyomtatott lemezt kaptok nyomtatott borítóval.

Kell-e nekem kétkamerás felvétel? Van-e lehetőség nálatok erre?

Igen, szóljatok ha ilyenre van szükségetek. A kétkamerás felvétel előnye, hogy egy pillanatban lehet látni a főeseményen kívül egyéb reakciókat (pl. szülők, vendégek), vagy 2 szemszögből meg lehet nézni ugyanazt a történést (pl. menyasszony bevonulása), vagy lehet váltogatni két nézet között, mindig az előnyösebbet mutatva. A kérdés az, hogy megéri-e azt a jelentős pluszköltséget, amennyivel drágább. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Egy jól felvett és megvágott egykamerás felvételnél nem biztos, hogy annyival többet ér, mint amennyivel drágább.

Meddig érdemes a lagzit videózni?

A tapasztalat, hogy az utolsó fontos esemény az „újasszonytánc”, ezután már a buli abba a szakaszába lép, mikor a vendégek sem mindig szeretik a kamerát :) tehát alapesetben kb hajnali 2 óráig vagyok, de ettől eltérő igény esetén bármeddig…

További kérdéseiteket várom az elérhetőségek menü pontban!

 

Esküvői videó, esküvői videó Győr, Sopron, Komárom, filmkészítés, esküvői videó felvétel, esküvői fotós, esküvői fotózás, digitalizálás, digitalizálás Győr, mohafilm.hu

Mohácsi László
Nagyszentjános - Győr
 
+36 70 310 2709
 
laszlo.mohacsi@mohafilm.hu
1000 karakter írható